ZNÁTE MATCHU? DÍKY NÍ JSTE ZDRAVĚJŠÍ, HUBENĚJŠÍ, ENERGIČTĚJŠÍ…

Rozhodli jste se začít žít zdravě, ale z velké nabídky zdravých produktů nevíte co zvolit? Se zdravými čaji nic nezkazíte. Ale jak vybrat ten správný? Matcha tea pro vás skýtá více překvapení, než se na první pohled zdá!

Matcha není porce šlehačky

Když jsem ten název slyšela poprvé, myslela jsem si, že jde o luxusní typ šlehačky. Přesto má se šleháním něco společného! V obchodech se zdravými produkty často najdete různé druhy zelených čajů. Matcha tea není výjimkou. Je to zelený čaj původem z Japonska, ovšem od obyčejných čajů se Matcha čaj liší tím, že jeho listy je možné využít. Listy Matchy se speciální metodou rozemelou a poté vznikne blahodárný prášek, který už jen stačí smíchat s vodou a máte čaj, který má mnohem více účinků prospěšných pro Vaše tělo než běžný zelený čaj. Není to sypaný čaj a neseženete ho ani v čajových pytlíčkách. Najdete ho právě pouze v práškové formě. Prášková forma je mnohem výhodnější, protože uchovává mnohem větší intenzitu čaje a jeho léčivé účinky.

Způsoby, jak zneužít Matchu každým coulem

1.Hubnutí

Vyzkoušeli jste už všechno od koktejlů na hubnutí po drastické diety a pořád se nic neděje? Kila zůstávají nebo dokonce přirůstají? Matcha čaj zrychluje Váš metabolismus a to vše na přírodní bázi. Díky tomu ho můžete konzumovat denně a nemusíte mít strach z vedlejších účinků. Odměnou Vám pak je obměna Vašeho šatníku za menší velikost.

2.Hysterie, nervy a stres

Znáte to, ne? Práce, škola, zkouškové, hádky, rozchod, rozvod a do toho se rozbije pračka, hypotéka na spadnutí a najednou máte nervy v kýblu, možná v záchodě. Marně koukáte na pozitivně smýšlející lidi kolem a snažíte se aspoň trošku toho pozitivismu chytnout pro sebe. Ale ono to nejde. Co teď? Už i buddhističtí mnichové dávno věděli, že si stačí dát šálek tohoto japonského zeleného čaje a najednou je i zamračený den, růžový!

3.Prevence

Nemáte v plánu hubnout ani Vás netrápí nervy a stres? Matcha čaj Vás může ochránit i proti vzniku nejrůznějších onemocnění. Zdraví je to nejcennější, co máme a proč riskovat, když nemusíte? Stačí se napít!

4.Přísada do jídel

Experimentování v kuchyni patří mezi Vaše hobby? Vyměňte nezdravé přísady za zdravou! A nejen to. Překvapte své chuťové pohárky něčím novým!

5.Maximální výkon

Máte před sebou náročný den a potřebujete něčím nakopnout? S tímto zeleným zázrakem to zvládnete. Navíc Vás nabudí víc než šálek espressa.

6.Čokoláda bez výčitek

Loňské léto jsem měla možnost ochutnat japonskou verzi Kitkat čokolády s příchutí Matcha. Zatímco čokoláda překyseluje tělo, tak Matcha má neutrální složení. Není nic lepšího než si dát velkou porci čokolády a bez výčitek!

7.Bez éček a bušícího srdce

Dlouhá noc za Vámi a chce se Vám moc spát? Energy drinky možná nabudí, ale za jakou cenu? Plechovka plná umělých látek a bušení srdce k tomu není žádnou výhrou. Japonský zelený čaj rozloží Vaši energii do několika hodin a to vše bez vedlejších účinků.

Chawan, chashaku, chasen

Pokud máte v plánu připravit si tradičně Matcha čaj, tak chawan chashaku a chasen budou Vaši věrní pomocníci. Nejedná se o nic jiného než o misku, lžičku a bambusovou metličku na přípravu.

Jak na přípravu Matcha tea

Tradiční příprava je přece jenom o něco delší a náročnější. Pro začátečníky je příprava Matchy jednodušší s pomocí shakeru. Přilijte jednu část studené vody, druhou část horké vody a práškový Matcha čaj. Pak už zbývá jen pořádně protřepat, aby se tento práškový zelený čaj pořádně rozpustil a smíchal s vodou a můžete rovnou servírovat do Vašeho čajového servisu.

Matcha tea oceníte nejen jako kvalitní zelený čaj nebo životabudič, ale i jako praktický dárek pro milovníky experimentů v kuchyni. Vyzkoušení práškového zeleného čaje určitě stojí za zvážení!

Řekněte nám, co si myslíte – Komentujte níže!

Chcete během dne získat energii a zároveň udělat něco pro Vaše zdraví? Máte s Matchou zkušenosti? Pojďte s námi diskutovat na našem Facebooku nebo zde v komentářích!