ZÁKLADEM TMY JE SVĚTLO

Světlo bylo vždy symbolem dobra, naděje a bezpečí. Dnes už si ani neuvědomíme jeho důležitost. Uznejte však, že bez světla bychom byli ztracení, protože základem každé tmy je byť jen maličká kapička světla.

KDO SE BOJÍ, …

Asi každý z nás si vzpomíná na okamžiky během svého dětství, kdy měl strach z podivných stínů na stěně nebo tajuplných zvuků za okny dětského pokoje. Dětský pokoj je pro Vaše ratolesti bezpečným útočištěm, vše se ale mění s přicházejícím večerem. Dětská fantazie totiž pracuje na plné obrátky.

Pokud jste nyní už v roli rodičů, nejspíše si na takové chvíle s úsměvem vzpomenete, ale co Vaše děti? Ty se dostávají do stejné situace jako kdysi Vy a je na Vás přesvědčit je o tom, že jsou v bezpečí. Stačí drobnost. Pohlazení, vlídné slovo, ale co dělat, když ani to nepomůže? Vaše děti se můžou cítit v bezpečí a zároveň mít ve svém pokoji útulno! Stačí opatřit pár praktických vychytávek.

POD NOČNÍ OBLOHOU

Znáte svítící samolepky na zeď? S nimi si můžete vykouzlit hvězdnou oblohu přímo doma. Díky snadnému nalepování ozdobíte strop, stěnu, nábytek nebo okno. V případě potřeby plastové dekorace omyjte vlhkým hadříkem, vynechejte však plochu určenou k nalepování. Svítící samolepky různých motivů seženete cca od 60 Kč.

VŽDY PŘI RUCE

A jakou drobností zkrášlit noční stolek? Lampička ve tvaru roztomilé muchomůrky jistě zpříjemní usínání i Vaší ratolesti. Praktickou lampičku na baterie můžete dítku přibalit na dětský tábor i dovolenou.

INSPIRUJTE OSTATNÍ

A jak zpříjemňujete usínání svým dětem Vy? Podělte se o své rady a zkušenosti ostatním rodičům na našem Facebooku nebo v komentářích (viz níže).