Jedna duše ve dvou lidech, to je pravá láska.

Po Vánocích a oslavách Nového roku se blíží další očekávaná událost – 14. únor, známý také jako svátek svatého Valentýna. Zkráceně Valentýn se slaví 14. února tradičně v Anglosaských zemích jako svátek lásky. Zamilovaní si posílají květiny, přání, básničky, sladkosti a dárky se symbolem srdce.

KDE SE VZAL, TU SE VZAL …

Legenda nám přináší příběh o knězi Valentýnovi. Ten vzdoroval vládci Říma, protože nedovolal vojákům oženit se nebo zasnubovat se. Bál se, že by otcové a manželé dali přednost svým rodinám a nechtěli bojovat v jeho armádě. Kněz proto zamilované páry oddával tajně. Vládce jej nechal zatknout a 14. února popravit. Svatý Valentýn se stal patronem všech zamilovaných a 14. únor jejich svátkem.

ČÍM POTĚŠIT SVOU DRAHOU POLOVIČKU?

Asi jako každý rok si lámeme hlavu s tím, čím letos uděláme radost své milé nebo milému … Ruku na srdce, těch svátků a událostí je mnoho. Vánoce, Valentýn, narozeniny, jmeniny, výročí a to obyčejné, upřímné: ,,Nic neslavíme, jen jsem ti chtěl/a udělat radost.” Pokud patříte k těm šťastným a na tyto ,,akce” nezapomínáte, možná se na druhou stranu řadíte ke skupině, která nikdy neví, co koupit.

Nezapomínejte, že není důležitá hodnota dárku, ale to, že jej sháníte s láskou. Každou romanticky založenou ženu jistě potěší dobrá večeře při svíčkách, s vínem a rudou růží na stole. Muže potěšíte originálním dárkem vycházejícím z jeho zálib, koníčků a tajných snů.

TAJNÝ CTITEL?

Valentýn je také příhodnou dobou na vylíčení citů Vaší tajné lásce. Ať už otevřeně nebo formou zamilované ,,valentýnky” tajně podstrčené na pracovní stůl, do schránky nebo v kytici. Valentýn je čas plný lásky a okouzlení. Nezapomínejte však, že lásku člověk potřebuje cítit pořád a ne jen na svátek sv. Valentýna!

INSPIRUJTE OSTATNÍ!

Jaký dárek zvolíte pro svou milovanou / milovaného Vy? A už jste od někoho dostali zamilovanou ,,valentýnku” ? Podělte se o své zkušenosti s ostatními na našem Facebooku nebo v komentářích!