JAK ZHUBNOUT? UDĚLEJTE SI Z BĚHÁNÍ ZÁBAVU!

Léto je obdobím pravdy. Za horkých dnů postupně odkládáme svrchní díly oblečení, které přes zimu schovávaly naše nelichotivá tajemství. Řada z nás se právě v létě odhodlá k tomu zatočit s přebytečnými kily a ochablým svalstvem. Jak je známo, fyzická stránka do značné míry ovlivňuje lidskou psychiku, a tak stále platí, že ve zdravém těle vězí i zdravý duch.

Hubnutí a zlepšení nálady

Existuje mnoho způsobů, jak zhubnout. K těm nejoblíbenějším v poslední době patří běhání. Hubnutí pomocí běhu je totiž nenáročné na výbavu, je zkrátka levné a dá se provozovat vcelku kdekoliv. Běh za perfektní postavou je navíc mnohem příjemnější v náruči přírody, na čerstvém vzduchu. Takové hubnutí pro Vás nebude jen fádní rutinou, při běhu se můžete také oddat bezpočtu vjemů, vůní a zvuků. Běhání je tak účinným i zábavným spalovačem tuků a zároveň pravidelný běh Vám dodá energii a dlouhodobě zlepší náladu. Pokud tedy přemýšlíte, jak zhubnout, zvolte běh uprostřed přírody a uvidíte, že se Vám přebytečná kila budou shazovat mnohem snadněji než na běžícím páse v posilovně.

Jak správně běhat?

Při běhání je velmi důležité dávat si pozor na správnou stabilitu těla. Hodně z Vás si zajisté řekne, běhání je velmi jednoduché a zvládne ho každý. Ano, je to jednoduchý způsob cvičení, ale pokud ho budeme dělat špatně, můžeme si spíše ublížit, nežli posílit naše tělo. Jedním z faktorů pro kvalitní běh jsou určitě kvalitní běžecké boty. Nejste-li si jistí, zda je daná obuv pro Vás tou správnou, nebojte se poradit přímo v obchodě s obuví, ať zbytečně neriskujete zničení Vašeho těla namísto toho, abyste mu pomohli.

Dalším velmi důležitým faktorem při běhání je správné držení těla. Neběhejte v křeči. Běh má blahodárné účinky na celý Váš organismus.Pokud však budete běhání brát pouze jako povinnost, je pravděpodobné, že vysněného výsledku nedosáhnete. Běhejte uvolněně a úsporně. I když se Vám to bude zdát jako klišé, zapojte při běhání vědomě co nejméně svalů. Celý proces běhání vychází z našeho středu, břicha. Pokud tedy máte oslabené břišní svalstvo, může se Vám lehce stát, že Vás po běhání bude bolet bederní páteř, a to není správné. Pokud tedy chcete efektivně a zdravě běhat a Vaše břišní svalstvo je poněkud ochablejší, posilujte před či po běhání také Vaše bříško.


Jak tedy poznáte, že běháte správně? Musíte při každém dopadu na zem cítit, jak se vibrace šíří celým Vaším tělem, od nohou, přes břicho až po krk a hlavu. Běhejte uvolněně, běhejte s rozumem, s kvalitní běžeckou výbavou a užívejte si každého kroku, který při běhu vykonáte. Vnímejte celé Vaše tělo, každý Váš sval, jen díky této pozornosti obrácené pouze na Vaše tělo, dosáhnete vytoužených výsledků. A hlavně budete běhat zdravě a efektivně.

Jak jíst a pít před a po běhu?

Pokud běháte za účelem zhubnout, je velmi důležité, co jíte před a po běhání. Každé jídlo obsahuje jiný poměr bílkovin, vlákniny, sacharidů a dalších látek. Poměr těchto látek v jídle je důležité znát pro to, abyste věděli, po jaké době po konzumaci dané potraviny můžete vyběhnout za Vaší vysněnou siluetou. Jedno je ale jisté, nikdy neběhejte s plným žaludkem! A co pitný režim? Pitný režim je důležité dodržovat jak před, tak i během a po tréninku. Nejlepší volbou je pít čistou vodu, popřípadě vodu s citronem. Můžete si také dopřát iontové či ředěné ovocné šťávy. Pokud chcete ale opravdu zhubnout, zaměřte se pouze na čistou vodu (nebo s citronem). Hlavně pijte, pijte, pijte. S dehydratací byste toho asi moc neuběhli, že? (Více o tom, jak správně jíst a pít, naleznete v odkazech v textu tohoto odstavce).

Chytré hodinky – nejlepší trenér

Už víte, jak zhubnout, ale nedokážete si představit ani minutu bez mobilního telefonu? Chcete sledovat své sportovní výkony nebo kvalitu spánku? Pak si před startem za štíhlou postavou nezapomeňte s sebou vzít chytré náramkové hodinky s Bluetooth. Tyto hodinky disponují jedinečnými schopnostmi, a proto jsou skvělým pomocníkem nejen pro všechny zapálené běžce. Hodinky Vás díky technologii Bluetooth propojí s mobilním telefonem či tabletem – a Vy tak veškerá svá data budete mít spolehlivě pod kontrolou. Stačí si jen nainstalovat aplikaci, ve které můžete spravovat vše, co je pro Vás důležité. Nabízí se hned dvě varianty aplikací. Instalovat si můžete buď aplikaci Health Bracelets nebo WristbandApp2.1, obě jsou Vám k dispozici v obchodě Google Play.

Chytré náramkové hodinky dokáží plnit i funkci alarmu, budíku a kalendáře, při běhu je můžete použít také jako stopky. K plnému nabití hodinek potřebujete dvě hodiny času, za které se Vám pak odmění třiceti šesti hodinovou výdrží. Při běhu je zajisté ocení muži i ženy, jsou silikonové a moderní. Vybrat si můžete hned z pěti odstínů různých barev.

Bezpečné běhání s mobilem

Nedokážete se oprostit od svého mobilního společníka a chcete být neustále na příjmu? Trápí Vás, že při běhání nemáte přehled o příchozích SMSkách, telefonních hovorech či e-mailové schránce? Sportování Vás nemusí nutně odstřihnout od civilizace. S praktickým pouzdrem na mobil už se nemusíte bát, že při své sportovní aktivitě ztratíte kila i mobil zároveň. Chytré pouzdro na mobil zaručí, že se Vašemu telefonu při běhání nic nestane, a že zůstanete ve spojení se vším, co Vás zajímá. Pouzdro si můžete jednoduše připevnit na ruku a bez obav o jeho ztrátu se můžete začít věnovat třeba právě běhu. S tímto chytrým pomocníkem budete moci bezpečně a bez problémů poslouchat i hudbu ze svého mobilu. Pouzdro je totiž také vybaveno otvorem určeným pro připojení sluchátek. A navíc disponuje praktickou kapsičkou pro bezpečné uschování klíče, takže se nemusíte bát, že byste svůj klíč, například od bytu, ztratili. Využít jej navíc nemusíte jen při běhání, ale i při in-line bruslení, cyklistice, joggingu či míčových hrách. Chytré pouzdro na mobil je vyrobeno ze syntetického neoprenu, na ruce spolehlivě drží. Bude vám tak dělat příjemnou i praktickou společnost na Vašem běhu za krásnou postavou. Stejně jako ostatní sporty si také běhání vyžaduje jistou dávku koncentrace, s chytrým pouzdrem na mobil už Vás nebude nic rozptylovat od Vašich chvályhodných výkonů.

Řekněte nám, co si myslíte – Komentujte níže!

Máte rádi běhání? Je pro Vás tím nejlepším spalovačem tuků? Chystáte se běhání povýšit na lepší úroveň s některou z uvedených vychytávek? Podělte se s námi o Vaše názory v komentářích nebo na našem Facebooku.