JAK JEDNODUŠE A BEZPEČNĚ PLATIT NA INTERNETU?

OBJEDNÁVÁNÍ ZBOŽÍ Z INTERNETU

Způsob, který jsme si před lety ani nedokázali představit. V současné době však existuje kromě tradičních metod, jako je bankovní převod a dobírka, mnoho způsobů, jak platit online, aniž byste se museli bát, kam Vaše odeslaná částka doputuje. Platba přes internet je dnes často využívaným způsobem platby a můžete vybírat z mnoha variant. Tento článek Vám představí několik metod, s nimiž lze platit v našem internetovém obchodě a které také nabízí většina obchodů na internetu. A hlavně, všechny tyto způsoby platby jsou bezpečné a záleží jen na Vás, co Vám vyhovuje nejvíce a jaké platbě dáte přednost Vy.

PLATBA KARTOU PŘES INTERNET

Platba kartou online je nejpopulárnějším způsobem plateb na internetu. Mezi hlavní výhody patří samozřejmě to, že vše probíhá online. Víte, jak platit kartou na internetu? Jedná se o velmi snadný způsob, který nabízí snad každý internetový obchod. Pokud máte tuto možnost placení aktivovanou u své banky, stačí po provedeném nákupu zvolit možnost „zaplatit kartou“. Poté jen vyplníte číslo Vaší karty a další náležitosti a Vaše banka ihned přijímá platbu kartou online a odesílá peníze z Vašeho účtu prodejci. Tímto je nákup ukončen a poté již nezbývá než čekat, až Vám doručovací společnost zazvoní u dveří a balíček přiveze.

 

ON-LINE BANKOVNÍ PŘEVOD

Jedná se též o platbu online, která však vždy probíhá v rámci stejné bankovní instituce. Mezi výhody tohoto způsobu platby patří okamžité provedení převodu peněz. Tato možnost platby nabízí také vysokou bezpečnost, jelikož platba probíhá přímo z Vašeho osobního internetového bankovnictví. Budete tedy přesměrováni do Vašeho internetového bankovnictví, kam se přihlásíte a kde už nemusíte vyplňovat žádné údaje, protože je budete mít předvyplněné.

BANKOVNÍ PŘEVOD

Pomocí bankovního převodu lze platit v hotovosti přímo na pobočce naší banky (Fio banka) nebo převodem na náš účet z Vašeho internetového bankovnictví. Jestliže zvolíte tento typ platby, bude Vám zaslán e-mail o potvrzení objednávky, kde naleznete číslo našeho účtu, variabilní symbol a částku, tedy vše potřebné k uskutečnění platby.

DOBÍRKA

Platba dobírkou je velmi oblíbená, jelikož většina zákazníků upřednostňuje její spolehlivost. Spočívá v tom, že platíte až při převzetí Vašeho zboží a tím pádem se Vám nemůže stát, že předem zaplatíte něco, co se Vám nikdy nedostane do rukou. Tudíž i přesto, že platby přes internet dnes zaručují vysokou míru spolehlivosti, spousta lidí dává přednost právě dobírce. Ale pozor, dobírka je často zaměňovaný pojem. Dobírka je totiž způsobem platby, nikoliv dopravy. Patří ke klasickým způsobům platby a bezpečnost je nepochybně její silnou stránkou.

ELEKTRONICKÉ PENĚŽENKY GO PAY A PAY PAL

Elektronické peněženky jsou považovány za budoucnost v platbách online. K této možnosti je nutné se zaregistrovat, nabít na peněženku určitou částku nebo ji spárovat s Vaší platební kartou a poté už lze provádět platby online bezpečně a bez zadávání osobních a finančních údajů, například čísla Vaší karty. Hlavní výhodou je snadné použití a okamžitá úhrada částky. Elektronické peněženky slouží jako alternativa bankovního účtu a jsou vhodné pro úhradu malých a středně vysokých částek.

PLATBA KUPÓNEM

Náš obchod podporuje kupóny SuperCASH. Pro využití metody SuperCASH zvolte při placení na našem obchodu platbu „SuperCASH“, poté obdržíte čtyřiadvacetimístný číselný kód, který předložíte na online terminálu Sazky v trafice, na benzínové pumpě atp. a zaplatíte příslušnou cenu, poté se platba přičte internetovému obchodu.

PLATBA V BITCOINECH

Jedná se o způsob platby online pomocí virtuální měny. Obrovskou výhodou virtuální měny je okamžité připsání platby a snadná směnitelnost za jakoukoliv světovou měnu. Zkrátka Bitcoiny lze snadno zakoupit a také snadno prodat. Díky tomu se Vám v podstatě vytvoří alternativní virtuální účet, ze kterého lze uskutečnit platby v internetových obchodech. To opět podporuje vysokou bezpečnost online plateb. Více inforomací o Bitcoinech naleznete v tomto článku. 

ŘEKNĚTE NÁM, CO SI MYSLÍTE – KOMENTUJTE NÍŽE!

Využíváte často platbu kartou přes internet? Máte zkušenosti i s jinými uvedenými online platbami? Podělte se o Vaše zkušenosti v komentářích níže nebo na našem Facebooku!