Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
 

 

VÝHODY NÁKUPU: 

(PRO VÍCE INFORMACÍ KLIKNĚTE NA IKONU)

  

 

ThePay – Platba kartou, Platba24, MojePlatba, eKonto, mPeníze, MONETA, ČSOB, Fio Banka, Equa Bank, superCASH, Sberbank, QR platba

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Trendy
  4. DOMOV S VŮNÍ PERNÍČKŮ
01.06.2019

DOMOV S VŮNÍ PERNÍČKŮ

K tradičnímu oblíbenému druhu cukroví patří zaručeně perníky. Kdo by odolal lákavě voňavým a mnohdy i krásně nazdobeným perníčkům? Díky své nezaměnitelné medové chuti a vůni skořice, badyánu nebo anýzu perníky celé Vánoce dráždí naše smyslové buňky.

Výroba perníků i jejich zdobení může být vhodnou příležitostí, jak s celou rodinou zahájit vánoční přípravy a jak společně strávit pár hezkých chvil. Pokud již letos perníky upečené máte, ale láká Vás vyzkoušet náš recept, nemusíte zoufat. Své uplatnění mohou najít i o Velikonocích nebo na jakékoli dětské oslavě. Formičky, které použijete, volte podle tématu dané události.

Využití perníků  není vždy tak jednostranné, jak se na první pohled nejspíše zdá. Jsou k jídlu, samozřejmě. A chutnají nám. Někdy až moc. Perníky však nemusíme pouze konzumovat.

JEDLÉ JMENOVKY

 

Skvělé uplatnění najdou i jako ozdoby na vánočním stromečku či větvičkách ve váze. Pokud chcete být ještě více kreativní, neváhejte perníčky použít jako jmenovky na dárky. Do zvoleného tvaru vykrojte dírku na provlečení stužky a již upečený tvar ozdobte jménem obdarovávaného pomocí cukrové polevy. Netradiční a především jedlou jmenovku ocení hlavně ti nejmenší.

PERNÍKOVÉ KOŘENÍ

Základem každého perníku je perníkové koření. Nebudeme si nic nalhávat, variant na jeho výrobu je zkrátka mnoho. A pod slovem mnoho se skrývá opravdu spousta receptů na vhodné perníkové koření. Každá rodina má svůj originální recept, který je mnohdy rodinným dědictvím a předává se z generace na generaci. A tak to má být. Vánoce nejsou ani o dárcích, ani o jídle, ale právě o rodině.

ZÁKLADNÍ RECEPT NA PERNÍKOVÉ KOŘENÍ

Suroviny: ½ lžičky skořice, 2 ks hřebíčku, 1 ks badyánu, půl lžičky anýzu, 2 ks nového koření, půl lžičky strouhané citronové kůry

Postup: Všechny ingredience utlučeme v hmoždíři do jemného prášku.

PERNÍKY S VŮNÍ MEDU

Suroviny: 500 g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 2 vejce, 200 g másla, 4 lžíce medu, 1 lžička jedlé sody, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce perníkového koření

Postup: ,,Suché“ suroviny důkladně promícháme, přidáme ,,mokré“ ingredience a vypracujeme hladké těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout na chladném místě. Těsto rozválíme na moukou vysypaném vále do výšky cca 3 mm. Vykrajujeme námi vybrané tvary a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 175 °C cca 10 minut.

CUKROVÁ POLEVA

Suroviny: 1 bílek, půl lžičky citrónové šťávy, 125 g moučkového cukru

Postup: Cukr prosejeme a spolu s bílkem a citrónovou šťávou utřeme do hladké hmoty.

Perníky tvoří nedílnou součást vánočního stolu. Představují možnost, jak si osladit chvíle strávené s milovanými lidmi. Jsou také skvělým ,,plátnem“ pro kreativní zdobení. Při jejich pečení můžete oslovit celou rodinu. Děti se s radostí ujmout především vykrajování a zdobení. S hnětením těsta nebo výrobou perníkového koření může pomoci drahá polovička. Perníky jsou symbolem Vánoc. Je v nich totiž obsažená láska celé rodiny.

INSPIRUJTE OSTATNÍ

A jak se letos povedlo upéct a nazdobit Vaše perníčky? Podělte se s ostatními na našem Facebooku nebo v komentářích (viz níže).

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

 

UŽITEČNÉ ODKAZY  OSTATNÍ INFORMACEKONTAKT
    
Poštovné a DopravaVýhody nákupu Po - Ne
Možnosti platbyČasté dotazy ( FAQ )Náš BLOG9.00 - 16.00
Reklamace a vrácení zbožíJak nakoupitNapsali o násinfo@levnezde.cz
Obchodní podmínkyNabízené službyOvěřeno zákazníky 
Zasílání do SKAffiliate program   

 

 Informace o zpracování osobních údajů zde.

 

 

Evidujeme tržby a EET se nás týká.

NajduZboží.cz

(9:00 - 16:00)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.