Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Blog
Prodáváte jídlo s sebou? Seznamte se s šesti praktickými obaly, které výborně využijete v restauracích rychlého občerstvení
04.10.2021 Jak na to
Prodáváte jídlo s sebou? Seznamte se s šesti praktickými obaly, které výborně využijete v restauracích rychlého občerstvení
Prodej jídla s sebou je forma obsluhy, která otevírá restauraci nové možnosti. A také před ní staví určité úkoly. Jedním z nich je výběr vhodných gast... číst celé
Jak začít podnikat
22.09.2021 Jak na to
Jak začít podnikat
Toužíte po tom vzdát se jmenovky zaměstnance, ale obáváte se nástrah světa podnikání? V dnešní době není přání stát se OSVČ nic nereálného. Pokud do t... číst celé
Zobrazit všechny články
 

 

VÝHODY NÁKUPU: 

(PRO VÍCE INFORMACÍ KLIKNĚTE NA IKONU)

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Zdravý styl
  4. 7. DÍL (seriál SVĚTEM CHUTÍ) GRANÁTOVÉ JABLKO ANEB OVOCE VĚČNÉHO MLÁDÍ

7. DÍL (seriál SVĚTEM CHUTÍ) GRANÁTOVÉ JABLKO ANEB OVOCE VĚČNÉHO MLÁDÍ

Granátová jablka na našich jídelních stolech vídáme především o Vánocích. Pro svůj obsah vitamínů, minerálů a jiných zdraví prospěšných látek bychom je však do našeho jídelníčku měli zařadit po celý rok.

MARHANÍK GRANÁTOVÝ -  GRANÁTOVNÍK

Marhaníky granátové, tzv. granátovníky, na kterých aromatické plody vyrůstají, dosahují výšky až 5 metrů a dožívají se věku 30 let. Marhaník granátový patřil k endemickým druhům somálského ostrova Sokorta, odkud se rozšířil do dalších částí světa. Granátová jablka k nám nyní míří ze Středozemí, Indie, Argentiny a mnohých oblastí Asie. Nejkvalitněji oceňujeme plody z Íránu.

OVOCE VĚČNÉHO MLÁDÍ

Pod tlustou, kožovitou slupkou se v šesti až dvanácti ,,pouzdrech” skrývá okolo 600 semen. Ta jsou obalena červenou, narůžovělou nebo bílou dužinou sladkokyselé chuti. Pro svůj příznivý vliv na kůži a cévy můžeme s trochou nadsázky bez ostychu granátové jablko nazvat ,,ovocem věčného mládí.” Nejenže konzumace granátových jablek zpomaluje proces stárnutí buněk, ale působí příznivě na náš kardiovaskulární systém, podporuje správné fungování ledvin, urychluje léčbu zánětů a působí proti nim preventivně, snižuje hladinu cholesterolu a upravuje naše zažívání a trávení.

VE STUDENÉ I TEPLÉ KUCHYNI

Granátová jablka najdou své uplatnění v teplé i studené kuchyni. Používáme je pro přípravu salátů a sladkokyselých omáček, které servírujeme spolu s drůbeží nebo grilovaným masem. Z plodů marhaníku získáváme šťávu pro přípravu sirupů a koktejlů.

OCET Z GRANÁTOVÝCH JABLEK

Speciálním postupem kvašení granátových semen vzniká ocet. K tomuto účelu nejčastěji sbíráme divoké plody z oblasti okolo Středozemního moře. Ocet z granátových jablek používáme k přípravě dresingů, dipů a zálivek.

 

 

PODĚLTE SE S NÁMI

Konzumujete granátová jablka po celý rok nebo podle Vás patří k vánočnímu ovoci? Podělte se s námi o Vaše zkušenosti, rady a nápady na našem Facebooku nebo v komentářích.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

 

UŽITEČNÉ ODKAZY  OSTATNÍ INFORMACEKONTAKT
    
Poštovné a DopravaVýhody nákupu Po - Ne
Možnosti platbyČasté dotazy ( FAQ )Náš BLOG9.00 - 16.00
Reklamace a vrácení zbožíJak nakoupitNapsali o násinfo@levnezde.cz
Obchodní podmínkyNabízené službyOvěřeno zákazníky 
 Affiliate program   

 

 Informace o zpracování osobních údajů zde.

 

Zpřátelené weby: Nakupia.cz | Produktik.cz | ZenskyRaj.cz | Astala.cz | eSvetlo.cz |

 

 
(9:00 - 16:00)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz