5. díl (vánoční seriál) JAK ZVLÁDNOUT NÁKUPY DÁRKŮ PRO DĚTI BEZ PSYCHIATRA

STRES S VÁNOČNÍMI DÁRKY PRO DĚTI

Je nám ctí setkat se s Vámi u posledního dílu Vánočního seriálu. Vánoce jsou téměř za dveřmi a nám začíná každoroční shon se sháněním dárků. Někteří z nás vánoční nákupy milují. Pro jiné jsou Vánoce bezstarostné svátky klidu. To se však netýká převážné většiny rodičů. Došla i Vám inspirace na vánoční dárky pro své děti? Máme pro Vás několik rad a tipů, jak nákupy dárků pro holky i dárků pro kluky přežít a přitom nepotřebovat odbornou pomoc psychiatra.

NA VĚKU ZÁLEŽÍ

Důležitým faktorem je při výběru dárku věk dítěte. Pokud svému patnáctiletému synovi koupíte stavebnici, radostí do stropu pravděpodobně skákat nebude. Proto doporučujeme ověřit si, co mezi mladými zrovna letí.

NEVYZPYTATELNÍ PUBERŤÁCI A DOSPÍVAJÍCÍ

Mladé teenagery a dospívající, ať už se jedná o dívku nebo o chlapce, zaručeně nezklamete elektronikou typu mobilní telefon (samozřejmě dotykový), notebook či tablet. Mezi dospívajícími chlapci také letí herní konzole s nepřeberným množstvím her. Dívky rozhodně nezklamete ani dekorativní kosmetikou nebo sadou štětců na líčení. Doporučujeme také držet se koníčků Vašich dětí. Pokud Váš potomek například rád čte, pořiďte mu knihu, ať už papírovou nebo tu elektronickou. Pokud už i tu má, pořiďte mu například originální lampičku na čtení. V módě jsou také nejrůznější obaly nebo držáky na mobil.

PRO MALÉ DOBRODRUHY

Každý chlapec v předškolním nebo mladším školním věku miluje dobrodružství a při jeho hře se představivosti meze nekladou. Stejně tak je tomu při výběru dárků pro kluky. Malého zvídavce potěší různé detektivní pomůcky typu buzola či kapesní mikroskop. Pro milovníky dopravních prostředků pak různé modely aut, motorových člunů atp. Ověřeným dárkem je také jakýkoliv druh LEGO, nejlépe ve stylu jeho oblíbené seriálové či filmové postavy. Všem sportovcům pak uděláte určitě radost míčem či originálním zvonkem na kolo.  

PRO MALÉ PRINCEZNY

A co s dárky pro holky? Každá mladá slečna miluje panenky a ráda si hraje na nejrůznější druhy povolání. Proto nikdy nezklamete barbínkou nebo vybaveným kufříkem pro budoucí nadějnou lékařku. Pokud Vaši dcerku berou spíše princezny, ohromnou radost jí uděláte například korunkou nebo nebesy nad postel pro pravé princezny. Pokud Vaše dcera ráda tvoří a vyrábí, náš trh nabízí nepřeberné množství různých druhů 3D puzzlí, ať už ve tvaru krásné růže nebo nejznámějších světových památek.

PRO NEJMENŠÍ ULIČNÍKY

Pro malé děti je výběr dárku o něco snazší. Ti nejmenší totiž ještě umí být vděční a radost mají téměř ze všeho, co jim Ježíšek nadělí. Mezi ověřené typy patří všechny druhy hraček, plyšáků a stavebnic. Pokud už jich má ale Vaše ratolest plný pokojíček, je na místě vymyslet něco originálnějšího. Mezi stále častěji propagované dárky patří tablety, laptopy pro malé nebo tabule na kreslení. Ty nejen zabaví, ale i rozvíjí tvořivost a motoriku dětí. Lze také spojit příjemné s užitečným a pořídit svým dětem například originální držák na zubní kartáčky.

DRŽÍME VÁM PALCE!

Vánoční dárky pro děti jsou zlo, ale my věříme, že pro Vás letošní nákupy budou o něco méně stresující a že Vy i Vaše děti budete spokojeni. A nyní ještě jedna rada na závěr – sepište si seznam Vašich nápadů předem a i když se to snadno říká, nenechávejte nákupy na poslední chvíli. Uleví se tak Vašim nervům i Vaší peněžence s předvánoční výplatou. Ta se totiž bude hodit ještě na mnoho dalších věcí, které k Vánocům patří. Přejeme hodně zdaru při výběru dárků pro kluky i dárků pro holky a Všem přejeme nádherné Vánoce.   

Řekněte nám, co si myslíte – komentujte níže!

Dáváte si také na dárcích pro děti obzvláště záležet? Jaké jsou Vaše letošní tipy? Opakujete Vaši volbu dárků každý rok, nebo upřednostňujete každoroční originalitu? Podělte se s námi o Vaše zkušenosti a rady na našem Facebooku nebo zde v komentářích!