Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Blog
Burger je mnohem víc než jen maso v housce!
11.10.2019 Jak na to
Burger je mnohem víc než jen maso v housce!
Provozujete vlastní gastronomické zařízení a hledáte spolehlivé obaly? Plánujete rozšířit své menu o jídlo s sebou? Nebo možná jen chcete vsadit na le... číst celé
SVĚŽEST A ČISTOTA PO KAŽDÉM PRANÍ
09.06.2019 Jak na to
SVĚŽEST A ČISTOTA PO KAŽDÉM PRANÍ
Pro někoho praní znamená banální záležitost, ale pro začínající hospodyňky, studenty nebo některé muže se často jedná o hotovou vědu. Otáčky, stupně, ... číst celé
Zobrazit všechny články
 

 

VÝHODY NÁKUPU: 

(PRO VÍCE INFORMACÍ KLIKNĚTE NA IKONU)

 

 

 

ThePay – Platba kartou, Platba24, MojePlatba, eKonto, mPeníze, MONETA, ČSOB, Fio Banka, Equa Bank, superCASH, Sberbank, QR platba

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Zdravý styl
  4. 3. DÍL (seriál SVĚTEM CHUTÍ) MARACUJA ANEB SLADKOKYSELÝ ZÁZRAK
08.06.2019

3. DÍL (seriál SVĚTEM CHUTÍ) MARACUJA ANEB SLADKOKYSELÝ ZÁZRAK

Mučenka jedlá, maracuja, chinola, passion fruit nebo sweet cup jsou jen některé z mnoha exoticky znějících názvů tohoto sladkokyselého plodu. Rod Passiflora zahrnuje přes 400 druhů a na pulty našich obchodů se dostávají některé z nich. Maracuja se k nám přiváží z Jižní Ameriky, Nového Zélandu, Izraele, Austrálie, východní Afriky a dokonce i z Karibiku nebo Havaje.

Nejčastěji rozlišujeme dva typické druhy podle jejich barvy, povrchu slupky i velikosti. Takzvaná zlatá maracuja je charakteristická jasně žlutou barvou, průměrem až 10 centimetrů a hladkou, lesklou slupkou. Její oddenky využíváme pro pěstování dalšího druhu - purpurové maracuje, která dosahuje velikosti citrónu a její slupka suchá a svraštělá.

VŠESTRANNÉ VYUŽITÍ

Každá země, ve které marucuju pěstují pro ni našli vlastní využití. V Izraeli ji používají do ledových tříští, v Portoriku konzumují čerstvé plody mučenky pro snížení krevního tlaku. Při návštěvě Brazílie můžete ochutnat semínka maracuje na dortech nebo se osvěžit maracujovým džusem.

Maracuja je pro naše tělo přínosná díky obsahu vitamínů A, B, C, také velkému množství vlákniny, železa, fosforu a vápníku.

JAK KONZUMOVAT

U nás maracuju konzumujeme nejčastěji čerstvou. Plod podélně rozřízneme a semena obalená dužinou vysrkáváme nebo vydlabáváme lžičkou. Můžeme je přidávat do salátů,  zmrzlin, zákusků nebo osvěžujících letních nápojů.

KVĚTY PRO PARÁDU

Naši pozornost a zvědavost nepřitahují pouze plody exotického ovoce, ale také jejich nádherné květy! Ani své jméno nemá mučenka náhodou. Svou složitou kombinací květních kalichů a okvětních lístků symbolizuje kříž a Kristovu trnovou korunu.

INSPIRUJTE OSTATNÍ

Patří maracuja do Vaše jídelníčku nebo se teprve chystáte seznámit s její sladkokyselou chutí? Podělte se s námi o Vaše zkušenosti či recepty na našem Facebooku nebo v komentářích (viz níže).

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

 

UŽITEČNÉ ODKAZY  OSTATNÍ INFORMACEKONTAKT
    
Poštovné a DopravaVýhody nákupu Po - Ne
Možnosti platbyČasté dotazy ( FAQ )Náš BLOG9.00 - 16.00
Reklamace a vrácení zbožíJak nakoupitNapsali o násinfo@levnezde.cz
Obchodní podmínkyNabízené službyOvěřeno zákazníky 
Zasílání do SKAffiliate program   

 

 Informace o zpracování osobních údajů zde.

 

 

Evidujeme tržby a EET se nás týká.

NajduZboží.cz

Tovar.sk - porovnanie cien

(9:00 - 16:00)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.