1. díl (letní seriál) – JAK DODRŽET PITNÝ REŽIM BEZ SLOŽITÉHO HLÍDÁNÍ TEKUTIN

Léto je tady a spolu s ním i náš první příspěvek do tematického letního seriálu. V příspěvku se budeme zabývat správným pitným režimem, jehož dodržování je nezbytné zejména v horkých letních měsících. Chcete se vyhnout nepříjemným úpalům, bolestem hlavy, pocitům slabosti a malátnosti? Pak je třeba, abyste spolu s ochlazováním Vašeho těla dbali také na dostatečný přísun tekutin, který je základní prvkem Vašeho zdravého životního stylu.

 

Mějte rádi své ledviny

Pitím nejlépe čisté vody pomáháme našemu tělu udržovat si svou správnou teplotu. Proto abychom předešli nežádoucímu přehřívání organismu, je zapotřebí vypít denně nejlépe 2,5 litru vody. Pitný režim se také odvíjí od věku, zdravotního stavu a fyzické zátěže každého jedince. Je tedy vhodné přistupovat ke zdravému pitnému režimu individuálně. Pocit žízně může být navíc u některých lidí oslabený, jiní mohou na pitný režim naopak zapomenout v zápalu letních her či při dlouhém opalování, a tak je vhodné pít, i když se žízeň nedostavuje. Nejlepší pro Vás bude, když vypijete ideálně sklenici vody každou půlhodinu. Pořád je totiž pro Vaše tělo lepší získávat vodu v malých pravidelných dávkách, než abyste jej na večer naráz zaplavili zbývajícím litrem vody. Velký přísun tekutin pak může naprosto zbytečně zatížit Vaše ledviny.

 

Mobil jako prevence před úpalem

Pokud chcete mít přehled o tom, kolik vody denně vypijete, pak Vám zajisté přijde vhod chytrá aplikace pro Android a iOS s odpovídajícím názvem Pitný režim (pro operační systém Windows phone pak můžete využít obdobné aplikace Water Log či Remember to drink). Pomocí této praktické aplikace můžete zaznamenávat každou vypitou sklenku vody. Díky časové nastavitelnosti se Vám aplikace sama ozve vždy ve chvíli, kdy je třeba se znovu napít. Jestli Vás zajímá, kolik litrů vody máte denně vypít, stačí do aplikace Pitný režim navolit své tělesné míry a pak už si jen přečíst výslednou hodnotu. Pokud s sebou neustále nechcete nosit mobilní telefon, můžete si tuto aplikaci stáhnout i do svých chytrých hodinek. Určitě pak pobavíte své přátele, až se na hodinky zadíváte po dotazu na Váš pitný režim.

Mezi nápoje, které uhasí Vaši žízeň a ještě posílí zdravý životní styl, patří především obyčejná pitná voda z vodovodu, ale také slabě mineralizované přírodní vody bez oxidu uhličitého. Pokud budete potřebovat změnu, můžete do příjmu tekutin zařadit i neslazené zelené čaje nebo ovocné či zeleninové přírodní šťávy bez cukru.

 

My Bottle – láhev jako odšťavňovač

Pro zdravé svačinky je jako stvořená láhev My Bottle, která je opravdovým letním hitem. Tato průhledná plastová láhev působí stylově, ale především prakticky. Právě tato láhev je skvělou volbou pro uchovávání Vašich ovocných i zeleninových džusů. Funguje na principu oddělení tekutiny od kousků ovoce, a tak je pití z ní opravdu pohodlné. S objemem 500 ml a odolností až do 100°C se láhev My Bottle stane Vaším oblíbeným společníkem, který Vám pomůže s dodržováním správného pitného režimu. Pokud Vás naopak přepadne chuť na sladké, naplňte svou stylovou láhev klidně i zmrzlinou či ledovou kávou a po právu si občas zahřešte. Vždyť je přece léto!

Chytrá láhev jako osobní vlastnictví

A že jste to Vy, dostanete k ní zdarma i stylový sáček s výmluvným nápisem „Don´t touch this is my bottle“, který v překladu znamená: „Nesahat, to je moje láhev.“

Pokud se rozhodnete trávit horké letní dny zábavně i zodpovědně, bude Vám My Bottle skvělým společníkem na cestách do zaměstnání, při dovádění na pláži u vody nebo při namáhavém výstupu do hor, prostě Vám bude vždy po ruce. Když se zároveň se správným pitným režimem postaráte také o přísun kvalitních potravin, dosáhnete spolu se sportovním vyžitím zdravého životního stylu.

 

Vzhůru za letní detoxikací

Je známo, že právě v horkých letních měsících upouštíme od těžkých tučných jídel a dopřáváme si raději lehké míchané saláty nebo jen samotné kousky zeleniny a ovoce. Také tyto svěží potraviny se stávají skvělým pomocníkem našeho zdravého pitného režimu. Dodají nám potřebnou energii, nezatíží naše tělo, posílí náš zdravý životní styl a my se tak můžeme věnovat veškerým letním hrám s novým elánem a pocitem přirozené svěžesti.

Na konci prvního dílu našeho letního seriálu už nám tedy nezbývá než popřát Vám léto plné slunce a neobyčejných zážitků, ale také zdravý životní styl, který se blahodárně odrazí i na Vaší duši.

 

Řekněte nám, co si myslíte – Komentujte níže!

Zaujala Vás chytrá mobilní aplikace Pitný režim? Rádi byste měli svou vlastní láhev My bottle? Podělte se s námi o Vaše názory v komentářích nebo na našem Facebooku.